Ana sayfa
         
     
Haberler > 12.12.2002 > Çapar Makine Kayseri'de uçak ve Go-Kart yarış otomobili imal etti:

10 EYLÜL 2001 SABAH GAZETESİ:
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında süt sağma makineleri ve tarla sulama aparatları imal eden Kayseri Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Çapar, 3 yıldır üzerinde çalıştığı uçağını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda uçurmayı hedefliyor.

Çapar, 'Amatör olarak kendimce bir uçak monte etmek istedim. Bazı parçaları fabrikamda imal ettim. Montaj tamamlanmak üzere. Çelik miğfer ve yelek üretiminde kullanılan kompoze (elyaf karbon karışımı hafif) malzemelerden de çok yararlandık. 29 Ekim'e kadar tüm işlemleri tamamlayıp, yaklaşık 100 bin dolara mal olan bu uçakla Kayseri üzerinde 'Cossy Classic' olarak adlandırdığımız bu uçakla uçacağım" dedi. http://www.caparmakina.com/cosyclassic.html

KRİZ OTOMOBİLİ:

İki yıldan beri tarım alanında malzeme satışının düştüğünü belirten Mustafa Çapar, şu anda ellerinde yeterince stok bulunduğunu bu nedenle yeni arayışlara yönelerek tamamı yerli malzemeden 'Go- Kart' yarış otomobili imal
ettiğini de açıkladı. Sadece motorunu ve lastiklerini satın alarak 'Go Kart' otomobili protipi yaptıklarını bildiren Çapar, "İlk deneme sürüşü başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık 2- 2.5 milyara mal olacak Go Kart tomobillerinden sipariş olursa 3 ay içinde seri üretime geçerek çok sayıda üreteceğiz. Ekonomik kriz nedeniyle ürettiğimiz bu otomobile 'Kriz otomobili' adını verdik" diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Çapar, kendi çabasıyla imal ettiği uçağı 100 bin dolara mal etti. İlk deneme sürüşünü başarıyla gerçeleştirdiği "Go-Kart"ı ise 2.5 milyara bitirdi.
http://www.caparmakina.com/cykm2.html



İlgili Link:
www.soylem.com.tr/cosy_ilk_ucus.htm > COSY CLASSIC İLK UÇUŞUNU YAPTI...

 

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.