Ana sayfa
         
     
Haberler > 02.01.2003 > 800 bin dolarlık Maybach'ın yedek parçası Bursa'da üretiliyor:

DaimlerChrysler Group, dünyanın en prestijli otomobili olarak kabul edilen 800 bin dolarlık (1,3 trilyon lira) "Maybach"ta kullanacağı kauçuk-metal titreşim kontrol elemanları için, Bursa'da faaliyet gösteren Beltan Firması'nın ürününü tercih etti.

"Maybach"ın, yoldan gelen titreşim ve sesleri en aza indiren kauçuk-metal titreşim kontrol elemanlarını üreten Beltan'ın Genel Müdürü Halil Akgül, yaptığı açıklamada, böyle prestijli bir otomobile yedek parça üretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Akgül, "DaimlerChrysler'in görevlileri fabrikamıza gelip, incelemelerde bulundular. Bütün üretim sürecini kontrolden geçirdiler ve fabrikanın yeterliliğini yerinde gözlediler. Bunun yanı sıra, parçanın özel bir anlamı olduğu için, garanti şartlarını da imzalamamız gerekiyordu. Bütün bu süreç, çok sıkı bir denetim ve kontrolü kapsıyor. Bir firmanın DaimlerChrysler ile anlaşma yapabilmesi için, denetimlerde 100 üzerinden 95 alması gerekiyor. Biz, bunu başardık. Ama bu sadece bizim değil, Türk otomotiv yan sanayiinin bir başarısıdır." dedi.

Akgül, yapılan anlaşma doğrultusunda, bu yılın başında çalışmalara başladıklarını ve haziran ayından itibaren "Maybach" için kauçuk-metal titreşim kontrol elemanlarını üretmeye başladıklarını dile getirerek, bugüne kadar yaklaşık 300 bin adetlik ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi. Porsche, Lamborghini, Volvo, Audi ve Mercedes gibi markalara da yedek parça üretimi yaptıklarını anlatan Akgül, bu firmalara, değişik titreşim kontrol elemanları, motor takozları ve dinamik sönümleyiciler ihraç ettiklerini kaydetti. Akgül, Japonya'ya yedek parça ihracatında bulunmak amacıyla çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Maybach > Büyük resimZenginlik simgesi:
Gottlieb Daimler ile birlikte 1899 yılında otomobil üretmeyi başaran Wilhelm Maybach'ın ölümünün ardından, oğlu Karl Maybach, 1929 yılında "Maybach" adını taşıyan ilk lüks otomobili üretti. Bantlarda kaldığı 12 yıl boyunca bin 800 adet üretilen "Maybach", o dönemde statü ve zenginliğin simgesi olarak kabul edildi. DaimlerChrysler Group tarafından üretilen ve "Maybach" adı verilen ultra lüks otomobilin de, sağladığı üstün konfor, performans ve güvenlik unsurlarıyla, selefini aratmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Üretiminde en küçük detaylara bile son derece dikkat gösterilen ve çok kaliteli parçalar kullanılan "Maybach"ta, 5,5 litre hacimli ve çift turbo beslemeli V12 motor görev yapıyor.


İlgili Linkler:
         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.