Ana sayfa
         
     
Haberler > 06.01.2003 > İsveçli bir tasarım firmasınca kentiçi kullanıma yönelik geliştirilen plastik otomobilin kaporta aksamı, Bursa'da faaliyet gösteren Floteks firması tarafından üretilecek:

Floteks Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, İsveçli tasarım firmasının Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğü plastik otomobilin kaportası için deneme üretimlerini sürdürdüklerini söyledi.
Üç kişilik otomobilin elektrikli bir motorla çalışacağını ve hızının 80 kilometreyi aşmayacağını ifade eden Beysel, kaportasının tamamını üretecekleri otomobilin, motor ve yürüyen aksamının montajının İsveç'te yapılacağını bildirdi.
BUSİAD Başkanı da olan Beysel, hazırladıkları iki numuneyi İsveç'e gönderdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu numunelere motor ve tekerlekler takılarak, çeşitli testler yapıldı. Testlerde elde edilen sonuçlar çerçevesinde, kalıplarımızda bazı değişiklikler yapıyoruz. Yani bir anlamda, kalıp üzerine son rötuşları atıyoruz. Böyle bir projede bulunmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Sahip olduğumuz bilgi, beceri ve deneyim, böyle önemli bir projeyi bize kazandırdı." Avrupa'da pazarlanacak plastik otomobilin, kentiçi kullanımda büyük avantajlar sağladığını dile getiren Beysel, "Bu tür otomobiller, pratiklikleri nedeniyle Avrupa ülkelerinde son dönemlerde ilgi görmeye başladılar. Bir Türk firmasının da böyle bir otomobilin üretiminde söz sahibi olması, sevindirici bir olay" dedi.

Milliyet gazetesi / 06.01.2003


Firma Hakkında:
Floteks, 1977 yılında tekstil üretimi amaçlı olarak kurulmuş, 1982 yılından bu yana ise plastik sektöründe faaliyet göstermektedir. Fabrika, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alıyor. Fabrika'nın açık alanı 15.000 metrekare, kapalı alanı 7.500 metrekare. 1997 yılı ocak sonu itibariyle mühendis, beyaz ve mavi yakalılar dahil toplam 134 kişi istihdam edilen bu Fabrika'da rotasyon (rotational molding) teknolojisi konusunda uzman bir kadro bulunmaktadır.
Üretimde kullanılan makine ve kalıplarının tümü floteks tarafından CAD sistemiyle dizayn edilmekte ve Fabrika bünyesinde üretilmektedir. Kalıp üretiminin 2-4 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanabilmesi ve ekonomik olması nedeniyle, müşterilerin özel talepleri de karşılanabilmektedir. Ayrıca, metal atölyesinde, mamüllerin özelliklerine göre istenilen metal aksam da dizayn edilip üretilebilmektedir.

İlgili Link:
www.floteks.com.tr > Floteks A.Ş., Bursa

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.