Ana sayfa
         
     
Haberler > 22-01-2003 > turkmucit.com web sitesinde yerli buluşlar tanıtılıyor:
Gerçekleştirdikleri buluşu maddi sıkıntı nedeniyle kamuoyuna tanıtamayan Türk mucitler, ürünlerini internette görücüye çıkarıyor.

www.turkmucit.com adlı internet sitesinde hiç bitmeyen dijital defterden, sigaraya duyarlı çakmağa kadar parlak zeka ürünü birçok buluş ilgi bekliyor. Herhangi bir konuda icadı olup ta, maddi destek, tanıtım yetersizliği gibi sorunlardan dolayı hayata geçirememiş insanları, bir araya getirip, projelerinin gerekli kişilerce tanınmasını ve değerlendirilmesini sağlamak amacıyla kısa süre önce kurulan siteye bugüne kadar fikir aşamasında olan çok sayıda bilimsel proje gelirken, mucitlerin sayısı günden güne artıyor.Mucitlerin tek beklentisi ise buluşlarını hayata geçirecek maddi imkan ve desteğin sağlanması.

Kimya Yüksek Mühendisi Mete Tetik, hazırladığı site ile Türk insanının başarısını ortaya koymaya çalıştığını belirtti. Siteye çok sayıda proje geldiğini belirten Tetik, "Bazıları, (Çok büyük bir şey buldum; ama size söyleyemem. Beni Japonlarla irtibata geçirin.) diyor. Onlara sadece gülüyoruz. Bizim bu işten herhangi bir menfaatimiz yok. Amacımız güzel projelere ve Türkiye'deki bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak." dedi.

Sitede yayınlanan bazı buluşlar şöyle: Sağlam araç tamponu, ultra Bobin sıkma santrifüjü, dijital defter, sigaraya duyarlı çakmak, kirlenmeyen mouse, mikrodalgayla iplik ve yaş meyve kurutma projesi, soyayla süt elde etme makinesi, Frenleme enerjisinin geri kazanımı, güvenli araç kliması...

Ayrıca Sitenin Türk Bilginleri bölümünde El Cezeri, Ali Kuşcu, El Biruni, Farabi, İbni Sina, Takuyiddini, Piri Reis ve Ömer Hayyam vb. hakkında bilgiler de bulunuyor.

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.