Ana sayfa
         
     
Haberler > 16-02-2003 > Temsa özel üretimle Avrupa kapısını açtı:
Sabancı Topluluğu şirketlerinden Temsa, otobüste geliştirdiği müşterinin isteğine bağlı üretim tarzı ile Avrupa'ya yönelik ihracatını hızla artıracak.

Esnek üretimi zorlamak için bir prototip atölyesi de kurma kararı alan firma, bu yıl yaklaşık 300 otobüs ihraç etmeyi ve 50 milyon doları aşan ihracat gelirini hedefliyor.

Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, 2003'ün kendileri açısından bir atılım yılı olacağını dile getirerek, artık yurtdışında Mitsubishi'nin yanı sıra Temsa markası ile de ihracat yapabilir duruma geldiklerini vurguladı. Adana'daki fabrikada üretilen Temsa otobüslerinin yurtdışı fuarlarda kazandığı beğeninin taleplere de yansıdığını kaydeden Buldurgan, "Tecrübemizin arkasında dünya devi Mitsubishi'nin teknolojisi de var. Gerek Mitsubishi, gerek Temsa markasını taşıyan ürünlerimizle başarılar elde ettik. 1 yıl önce Avrupa'da pazarlamaya karar verdiğimiz, artık tamamen kendimize ait bir gövde olan Temsa Safari ile geçen yıl Avrupa'ya 220 adet ihracat yaptık." dedi.

Yaklaşık 20 bin kalem parçadan oluşan ve emekyoğun bir çalışma gerektiren otobüs üretiminde önemli tecrübe kazandıklarını vurgulayan Buldurgan, "İhracatı Avrupa'daki alanlarının uzmanı firmalarla büyütüyoruz. Temsa Safari Fransa'da çok ciddi bir oyuncu haline geldi." diye konuştu.

Müşteri taleplerinin üretime yön verdiğini kaydeden Buldurgan, şunları söyledi:

"Temsa'da Mitsubishi komponentlerinin yanı sıra şu anda Avrupalı üreticilerin motorlarıyla da üretim yapılabiliyor. Özellikle otobüs uzun dönemli bir yatırım aracı olduğu için satış sonrası hizmetler büyük önem taşıyor. Böylece otobüslerimiz, gönderildikleri pazara rahatlıkla entegre olabiliyorlar. Safari adlı ürünümüzü öncelikle Mitsubishi motoruyla pazara sunduk. Ancak tamamen kendi bebeğimiz olan Prestij midibüsün Fransa'daki alıcısı, bize (otobüsünüzü MAN motoruyla yaparsanız alırım) dedi. Böylece müşteriyi dinleyerek bu işe başladık. Bu yıl da benzerini Volvo ile yaşadık. Volvo, bizden Volvo motorlu Safari otobüs istedi. Yeni imzaladığım bu anlaşma ile Macaristan'a 12 adet otobüs göndereceğiz. Ayrıca bu özel üretim tekniği ile yerli komponent üreticilerini yurtdışına taşıyoruz. İzmirli Safkar'ın yaklaşık 200 otobüs klimasını da otobüslerimizle ihraç ettik."

İstanbul, aa
16.02.2003

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.