Ana sayfa
         
     
Haberler > 20-08-2003 > Ekonorm, Türkiye'de ilk defa sektördeki dünya markaları ile yarışacak yeni nesil tiefdruck baskı makinesinin üretimini gerçekleştirdi. 3D CAD/CAE yazılımları yardımıyla tasarlanan bu makine yaklaşık 12.000 parçadan oluşmaktadır:

Yeni Nesil, 8 Renkli, Arabalı Rotogravure (Tiefdruck) Baskı Makinesi

BOPP, OPP, Polyester, Alüminyum, Kağıt, çok katlı malzemelere baskı yapabilen ve 350 m/dak. hızla çalışabilen yeni nesil tiefdruck makinesi, 8 renk düz baskı veya cold seal uygulamaları için 7 renk düz +1 renk ters baskı yapabilmektedir.

Baskı ünitelerinde arabalı konstrüksiyon uygulanmıştır. Bu sistemde baskı silindirleri ve boya tavaları araba içersinde taşınmaktadır. Ayrıca makinede rakle bıçak arabası ve presör arabası kullanılmıştır. Bu arabalı sistemler bir işten diğerine geçiş süresi önemli ölçüde kısaltmaktadır

Çözmeve sarma üniteleri otomatik yapıştırma özelliğine sahip olan makinede su bazlı çalışmalar için fırın üniteleri, boya tavaları ve devir daim üniteleri paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

Elektrik ve Elektronik konusunda uygulanan proje - programlar teknolojideki en son gelişmeler doğrultusunda hazırlanmış ve buna uygun ürünler kullanılmıştır.

Makinede enine ve boyuna BOBST marka regıster sistemi ve TECSCAN web video kontrol sistemi kullanılmıştır. Makine harmonize edilmiş Avrupa standartları ve EN 60204-1 elektriksel standartlara uygun olarak imal edilmiş ve CE sertifikası taşımaktadır. Alman denetleme kuruluşu TÜV ile sertifika çalışmaları sürdürülmektedir.

Makinenin mekanik ve elektronik tasarımı firma bünyesindeki tasarım ekibi tarafından gerçekleştirildi. Elektronik tasarımda Control Techniques firmasından çözüm ortağı olarak destek alındı.

Makinenin genel özellikleri belirlenip taslak resimleri çizildikten sonra makinenin detaylı mekanik tasarımına geçildi. Mekanik tasarım tamamen SolidWorks ortamında gerçekleştirildi. Yine aynı şekilde makineyi oluşturan parçaların tamamının imalat resimleri SolidWorks programında hazırlandı. Makinenin tasarım aşamasında ki bazı mühendislik hesaplamalarında CAE yazılımlarından da yararlanıldı.

Makinenin tasarımının tamamen tamamlanması yaklaşık 6 ay sürdü. Bu süreç sonunda ki sonuç 1.300 farklı parçanın meydana getirdiği toplam 12.000 parçalık bir montaj dosyasıydı. Bu rakamlara civata, somun vb. standart parçalar dahil değildir.

Bu özelliklerde ki bir makine Türkiye'de ilk olarak üretilmiştir. Montajı ve test üretimleri tamamlanan makine 23.000 mm uzunluğunda, 5.000 mm genişliğinde ve 4.500 mm yüksekliğindedir. Makine yukarıda belirtilen teknik özellikleri ve kalitesiyle dünyanın önde gelen firmalarının ürünleriyle rahatlıkla rekabet edecek seviyededir.

Ekonorm Makina'nın bundan sonra ki hedefleri arasında bu makine ile öncelikle Avrupa pazarına açılmak ve Türkiye'de ilk makinelere imza atmaya devam etmek vardır.

Firma hakkında:

Ekonorm Makine San. ve Tic. Ltd. Şti. 1999 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Firma her türlü baskı, dilimleme ve paketleme makinelerinin imalatını gerçekleştirmekte ve üretiminin büyük bir kısmını ihraç etmektedir. Üretilen makinelerin tasarımı firmanın kendi bünyesinde yapılmaktadır. Firmanın ürünleri CE standartlarına uygun olarak yapılmaktadır ayrıca Alman denetleme kuruluşu TÜV ile sertifika çalışmaları ve ISO 9001:2000 çalışmaları da sürdürülmektedir. Bugün Ekonorm Makine gerek mekanik kalitesi gerekse elektrik-elektronik alanında ki uygulamaları ile dünya firmaları ile yarışmaktadır.

Daha Fazla Bilgi için:

Hakan Yıldırım
Ürün Tasarım Mühendisi
hyildirim@ecewallpaper.com

Ekonorm Makine San. ve Tic. Ltd. Şti.
www.ecewallpaper.com
Tel: (212) 515 1515
Address: Bağlar Mah. Yalçın Koreş Cad. Fidan Sok. No: 2/2 Yenibosna, İstanbul

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.