Ana sayfa
         
     
Haberler > 05-12-2003 > CATIA kullanıcıları arasında düzenlenen CADEE 2002 yarışmasına, bir Alman firması adına katılan Muharrem Çakmak yaptığı otomobil dış yüzey tasarım ve görselleştirmesi ile üçüncü dereceyi elde etti:

CATIA ve Dassault Systemes tarafından, profesyonel CATIA V4-V5 kullanıcılarının katılımına açık olarak düzenlenen tasarım/görselleştirme yarışması CADEE (CATIA Award for Design & Engineering Excellence) 2002 yarışmasına Almanya'da bulunan Goetz Engineering adına katılan Muharrem Çakmak yaptığı otomobil dış yüzey tasarımı ve görselleştirmesi ile 3. dereceyi aldı. Muharrem Çakmak'ın bu çalışması, sağda resimleri görülen, CATIA V5'in Class A yüzey modelleme ve yüzey kalitesi analiz araçlarının bir gösterisi niteliğinde olan bir otomobil dış gövde tasarımı ve görselleştirmesiydi.

CADEE 2002 yarışmasında dereceye girenler:

  • Juhani Matilainen, Valtra Inc, Finlandiya
  • Darren Cokin, Boeing, ABD
  • Muharrem Çakmak, Goetz Engineering, Almanya
  • Timo Piirainen/Pertti Lepisto/Miko Rautamies, Elomatic, Finlandiya
  • Rainer Meier, Grundig AG, Almanya

Kazanan tasarımlar, yarışmada dikkate alınan kriterler ve katılım koşulları hakkında bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir:

CADEE 2003 başvuruları ise 8 Mart 2004'e kadar devam edecektir. Kazananlar geçmiş yıllarda olduğu gibi COE (CATIA Operators Exchange) Spring / USA'de açıklanacak ve ödüllerini alacaklardır.

Muharrem Çakmak hakkında:

Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarim Bölümü'nden 1997 yılında birincilikle mezun olan Çakmak, daha sonra bir süre aynı Üniversite'nin Makine Mühendisligi Bölümü'ne devam etti.

Çakmak, daha önce de aynı yarışmaya, Türkiye'de iken çalıştığı Coşkunöz A.Ş. adına katılmış ve derece almıştı. Yarışmada aldığı ilk derecenin Almanya'da iş bulmasını kolaylaştırdığını belirten Çakmak, bu tür yarışmaların, yeteneklerini göstermek ve iyi referanslar elde etmek isteyenler için çok güzel bir firsat olduğunu ve kazanmanın ise sanıldığı kadar zor olmadığını, sözlerine eklemektedir.

2001 yılından bu yana Almanya'da otomotiv sektöründe tasarım ve görselleştirme üzerine çalışan ve Şubat 2003'den bu yana da TurkCADCAM e-posta grubunun aktif bir üyesi olan Muharrem Çakmak'a m.cakmak@gmx.de adresinden ulaşılabilir.

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.