Ana sayfa
         
     

Haberler > 22-09-2006 > Sağlam Metal tarafından organize edilerek Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Yılın Başarılı Kalıpları" Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri TATEF'06 Fuar'ında yapılan bir törenle verildi; Birincilik ödülünü Tunaoğlu Otomotiv aldı:

Yarışma posteri
(TurkCADCAM.net logosu "Destek Verenler"
arasında en sağda görülmektedir)

Sağlam Metal tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Yılın Başarılı Kalıpları yarışması sonuçlandı.

Nisan ayında ilk duyurusu yapılan yarışmaya son katılım tarihi olan 31 Ağustos 2006 gününe kadar toplam kadar 24 firma imal ettikleri kalıpları ile başvurdu.

Kalıp firmaları ve bünyesinde kalıphane barındıran firmaların katıldığı yarışmada; katılan kalıpların değerlendirmek üzere danışma ve seçici kurul 09 Eylül 2006 Cumartesi günü Princess Otel'de bir araya gelerek yoğun bir çalışma sonucu 24 kalıbı veriler doğrultusunda incelediler, Değerlendirmede teknolojik üstünlük, estetik ve ergonomi, sektörel gelişime katkısı, kullanım rahatlığı sağlaması, kullanım ortamına olumlu etkisi, maliyet avantajı sağlaması, tabii kaynakların korunması, kaynak tasarrufu sağlaması gibi özellikler dikkate alındı.

SEÇİCİ KURUL:
1. Juri Başkanı: UKÜB BAŞKANI / HARUN MASATOĞLU
2. Y.T.Ü. / PROF. M. EMİN YURCİ
3. PUKAD BAŞKANI / DR.MUZAFFER TAMER
4. KOCAELI ÜNİV. / PROF. DR. LEVON CAPAN
5. İTÜ END. ÜRÜN. TASARIM / DOÇ. DR. ÖZLEM ER
6. ER-KALIP / FAHRETTİN GÜLENER
7. SAĞLAM METAL / HAKAN KOÇAK
8. İSTAŞ / FAHRETTİN GONCAL

Yılın Başarılı Kalıpları Yarışması ödül töreni 16 Eylül 2006 tarihinde TATEF Fuar alanında 8. Hall Sağlam Metal standında düzenlendi. Dereceğe giren tün firmaların yetkililerinin hazır bulunduğu ödül töreninde Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Harun MASATOĞLU, Sağlam Metal tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Yılın Başarılı Kalıpları yarışmasının sektöre sağladığı katkılardan söz etti.

Hakan KoçakSonrasına, Sağlam Metal A.Ş. Genel Müdürü Sayın Hakan KOÇAK konuya ilişkin konuşmasında "Türkiye'de ilk defa düzenlenen bu yarışma ile Kalıp Sektörünün sanayileşme süreci içerisinde ne kadar önem taşıyan bir işkolu olduğunu duyurmak, sektörün sesini ulusal platformlarda duyurmak, başarılarının ve katkılarının rakamlarla ifade edilmesini sağlamak ana hedefimizdi. Sanırım bu hedefimize büyük ölçüde de ulaştık. Türkiye'de kalıp sektörünün yaptıklarını ve yapabileceklerini azımsanmayacak bir platforma duyurduk. Bu konuda Dünya Gazetesi yazarlarından Sn. Rüştü Bozkurt'un da katkılarıyla daha neler yapılmalıyı, dünya platformuna yeteneklerinin nasıl taşınabileceği konusunda fikirler üretmeye çalıştık.

Henüz bir ilk olan bu yarışma aslında yeni fikirleri de beraberinde taşıyacak tohumları ekti. Katılımdan ve ilgiden mutluluk duyduk, bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu Sağlam Metal için bir sosyal sorumluluk ifadesidir." dedi.

Birincilik ödülü, Toyota Corolla - Verso modelinde kullanılan Dengeleme Pistonları kalıbı için TUNAOĞLU OTOMOTİV adına Ahmet YAVUZ'a, UKÜB (Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği) başkanı Harun MASATOĞLU tarafından takdim edildi.

Tunaoğlu Otomotiv adına Ahmet Yavuz ödülünü alırken
Tunaoğlu Otomotiv'in 1.'lik ödülü alan kalıbı

İkincilik ödülü, Türk Silahlı Kuvvetleri için tasarlanan şarjör kalıbı için TURKUAZ ELEKTROMEKANİK SİSTEMLER adına Yavuz KÜÇÜKATEŞ'e, Dörrenberg Edelstahl GmbH teknik müdürü Tobias HENKE tarafından takdim edildi.

Turkuaz Elektromekanik adına Yavuz Küçükateş ödülünü alırken
Turkuaz Elektromekanik'in 2.'lik ödülü alan kalıbı

Üçüncülük ödülü ise, 26 gram geçme ağı yağ preformu kalıbı için AKDEMİR KALIP adına Orhan YALÇIN'a, İstanbul İkitelli İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Mustafa KAPLAN tarfından takdim edildi.

Akdemir Kalıp adına Orhan Yalçın ödülünü alırken
Akdemir Kalıp'ın 2.'lik ödülü alan kalıbı

Ayrıca, "yılın makine imalatçısı" seçilen ARMA KALIP'ın ödülünü de UZAY MAKİNA genel müdürü Memduh UZ takdim etti.

Yarışmada dereceye giren tüm firmalara katılım sertifikası verilirken birinci Tunaoğlu A.Ş. 3.000 €, ikinci Turkuaz Elektromekanik 2.000 € ve son olarak üçüncü Akdemir kalıba ise 1.000€ değerinde Sağlam Metal Hediye Çeki verildi.

Ayrıca "Makine" dalında yarışmaya katılan ARMA KALIP VE YEDEK PARÇA firması Yılın Makine İmalatçısı ödülü ve 1.000 € Sağlam Metal Malzeme çekini Uzay Makine Genel Müdürü Memduh UZ'un elinden aldı.

Kalıphaneler bünyesinde verilen ödüller dışında, kazanan kalıpların tasarımcılarını da ihmal etmeyen Sağlam Metal, ilk üç kalıbın tasarımcılarını ise unutamayacakları bir tatil yaşatacak.


Yarışma hakkında daha fazla bilgi için;

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.