Ana sayfa
         
     

Haberler > 23-06-2009 > Sarıgözoğlu Kalıp San., BMW'nin yeni serilerinin kalıpları için kısa listeye girmeyi başardı:

Ürettikleri kalıplar ve sac parçaları aralarında Jaguar, Porsche gibi markaların da bulunduğu 10 markanın fabrikalarında kullanılan Sarıgözoğlu Kalıp Sanayi, BMW'nin yeni serilerinin kalıpları için de kısa listeye girmeyi başardı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, otomotiv ve beyaz eşya sektörü için kalıp ve sac parça üretimi yapan Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp San. A.Ş., Porsche'nin birçok parçası için kalıp üretirken, BMW'nin gelecek yıl üretmeye başlayacağı yeni serilerin kalıpları için de kısa listeye girmeyi başardı. Şirket Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, krizde 4. fabrikayı Bursa'da açarak ihracatta daha güçlü olmayı planladıklarını belirtti.,


Kaynak: video.turk.net

Sarıgözoğlu, 1957'de İzmir'de üretime başlayan ailenin kalıp konusunda önemli bir deneyime sahip olduğunu, Türk otomotiv ve beyaz eşya sanayisinin gelişimine paralel, kendilerinin de geliştiğini ifade etti. Sarıgözoğlu, grup olarak 10 yıl öncesine kadar, kalıp üretimini, sac parça üretimini desteklemek üzere kullandıklarını ancak bu alanda özellikle otomotiv sanayisindeki talebi iyi değerlendirerek yüksek teknoloji ve tasarıma dayalı gelişim sergilediklerini kaydetti. Mustafa Sarıgözoğlu, Türkiye'nin nitelikli iş gücünü iyi değerlendirerek dünyanın önde gelen markalarıyla çalışmaya başladıklarını söyledi.

10 marka için üretim yapıyoruz

Firma olarak ürettikleri kalıplar ve sac parçalarının aralarında Jaguar, Porsche gibi markaların da bulunduğu 10 markanın Avrupa'daki fabrikalarında kullanıldığını söyleyen Sarıgözoğlu, şu bilgileri verdi: "Halen Mercedes, BMW, Peugeot, Audi ve Volkswagen fabrikalarının kalıplarını üretiyoruz. Son olarak Porsche'nin 4 kapılı modeli olan Panamera'nın da birçok parçasının kalıplarını ürettik. Genelde Avrupa'da bulunan fabrikalara teslimat yapıyorduk ancak Audi, Çin'deki fabrikası için de kalıp istedi. Geçen yılın son aylarında teslim ettik.

Şimdi gündemimizde Peugeot ile büyük bir proje var. Ayrıca BMW'nin 2011 yılında piyasaya çıkacak yeni 3 ve 5 serisinin ihtiyacı olan kalıpları üretmek istiyoruz. Bu konuda uluslararası yarışma açıldı. 15 firmadan son 5'e kaldık. Kalıplarının tasarlanması, üretimi ve Almanya'daki fabrikalara gönderilmesini içeren bu iş için sürekli Almanya'ya gidiyoruz.


Porsche Panamera, kaynak; www.cubiccapacity.com/tech-tour-de-force-porsche-panamera-inside-out

Ortaklık teklifleri alıyoruz

Kalıp üretiminin yoğun tasarım faaliyeti gerektirdiğini, bazen otomotiv firmaları tarafından gönderilen prototiplere müdahale ederek düzelttirebildiklerini ifade eden Sarıgözoğlu, bu konudaki başarıları nedeniyle Doğu Avrupalı firmalardan daha iyi olduklarına dikkat çekti.

Sarıgözoğlu, Türkiye'nin ucuz değil nitelikli işgücü cenneti olduğunu belirterek "Fabrikamızı sık sık Avrupa'daki fabrikalardan heyetler ziyaret ediyor. Dinamik, esnek ve başarıya aç yapımız onları etkiliyor. Dış destek almak isteyen otomotiv firmalarının da ilk tercihi her zaman Türkiye oluyor. Bu konuda lojistik avantajlarına rağmen Doğu Avrupa ülkelerinin önüne geçebiliyoruz" diye konuştu.

Mustafa Sarıgözoğlu, uluslararası düzeyde birkaç firmadan ortaklık teklifi aldığını ancak şu anda böyle bir girişimde bulunmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.


Talebe yetişmek için 4. fabrikasını açıyor

Dünya çapında daha büyük projelere katılabilmek amacıyla yatırımlarını genişletme kararı aldıklarını ifade eden Sarıgözoğlu, grubun 4. üretim tesisini Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde açacaklarını belirtti. Bursa'yı, otomotiv sektörüne yakın olmak için tercih ettiklerini söyleyen Sarıgözoğlu, bu tesisin devreye girmesiyle yıllık 30 milyon euro civarındaki cirolarının kısa sürede 60 milyon euroya çıkmasını planladıklarını kaydetti. 30 milyon euroya mal olan yatırımı önemli miktarda dış kaynakla yaptıklarını söyleyen Sarıgözoğlu, "Bu nedenle kriz ortamında kaygılı günler geçirdik. Krizin 2009'la sona ereceğini umuyoruz. Kriz sona erdiğinde alanında Avrupa'nın en modern fabrikasının üretimde olması bizim için büyük avantaj olacak" dedi.

Jaguar ve Porsche için üretim yapan Sarıgözoğlu Kalıp Sanayi, BMW'nin yeni serilerinin kalıpları için kısa listeye girdi...


İlgili haber: (13.05.2009)

Avrasya fuarı ile eşzamanlı olarak Bursa'da gerçekleştirilen fuar ve toplantı kapsamında Türkiye gelen ISTMA Dünya kalıp üreticilerinin Amerika, Asya, Avrupa Temsilcileri (UKUB) Ulusal Kalıp Birliği'nin desteği ile Türk imalat ve kalıpçılık sektörünü yakından tanımak ve potansiyelimizi görmek amacıyla Ege'de Sarıgözoğlu tesislerinde inceleme yaptılar.

07-10 Mayıs tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilen 41. Kalıp Avrasya Toplantısına katılan Otomotiv Sektörü'nün 10 devi Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Sarıgözoğlu A.Ş.'yi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında firma Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve kardeşi Levent Sarıgözoğlu'ndan bilgiler alan konuk heyet tesislerin çok modern olduğunu söylediler.

"Kaliteli Üretim ve Modern Tesisimizi Üreticilere Tanıttık"

Avrupa'daki kalıp sektöründeki gelişmişliğin artık ülkemizde de sağlandığını söyleyen Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu "Firma olarak amacımız teknik kabiliyeti ve teknolojisi ile Avrupa'daki firmalarla yarışan Türk Kalıpçılını Avrupa'da cazibe merkezi haline getirmek. Bursa'da düzenlenen Fuar kapsamında ülkemize gelen konuk ülkelerin firma yetkililerini tedarik konusunda hangi noktaya geldiğimiz konusunda tanıtım yapmaktır. Dünya devi olan Volkswagen, BMW, Jaguar, FIAT, Mercedes-Daimler, AUDI, Peugeot ve Renault gibi firmalara bu gezi ile kendimizi tanıtmayı amaçladık. İzlenimlerimizden bunu başardığımızı anlıyoruz." dedi.

Sarıgözoğlu Bursa'da Yeni Fabrika Açıyor

İzmir'de bulunan tesislerin tamamının Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde toplandığını söylenen Sarıgözoğlu "Manisa'daki tesislerimize ilaveten Bursa'da 30 bin m2 kapalı alanda bir fabrika inşa ediyoruz. Burada G1 Robot Otomasyonlu Tandem Pres hattının yanı sıra G2 Robot Otomasyonlu Tandem Pres Hatları ve transfer pres hattı olacak." dedi.

Sarıgözoğlu, aynı fabrikanın kalıphane bölümünde CNC freze, alıştırma ve deneme pres hattı, 5 eksen lazer ve CMM ölçüm cihazları Bursa presli sac fabrikası bünyesinde faaliyete geçeceğini de açıklandı.

"Ünlü firmalara kalıp üretiyoruz"

Dünya'da her sınıftan araçta ürettikleri kalıpların olduğunu söyleyen Sarıgözoğlu "Çin'de üretilecek olan AUDI'nin B8'i için hazırlanan tünel ve taban parçaları bu ülkeye sevk edildi. Önümüzdeki ay ise firmamızın çalışanları burada parçaları çalışır şekilde teslimatını yapacaktır. Ayrıca Volkswagen'in ABD'de üreteceği Porsche'nin Panemara modelinin kalıpları da ABD'ye yollanmıştır." dedi.


Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi hakkında: (www.sarigozoglu.com.tr)

SARIGÖZOĞLU, 1957 yılında İsmail SARIGÖZOĞLU tarafından Nurçelik adı ile İzmir'de kurulmuş ve dünya devleriyle çalışacak tecrübe, bilgi ve teknolojik güce ulaşmıştır.

Günümüzde SARIGÖZOĞLU çok değişik sektörlere yönelik üretim yapmakla birlikte, kalıpçılık geleneğinden kaynaklanan motivasyon ile KALIP konusunu en öncelikli sektör olarak kabul etmektedir. Uzun yıllara dayanan deneyim ve birikimin güncel teknik ve teknolojilerle buluşturulmasına özen göstermek bir işletme felsefesidir.

İyi eğitilmiş insan gücüne ve ileri teknolojiye sürekli yatırım yapan firmamız, ürün tasarımı, kalıp tasarımı ve kalıp üretimi işlevlerini bilgisayar destekli yapmanın sağladığı kalite ve esneklik sayesinde, sektöründe sürekli artan bir ivme ile hizmet vermenin gururunu taşımaktadır.


Kaynaklar:

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.