Ana sayfa
         
     

Haberler > 18-02-2013 > Bilgisayar Destekli Kemik Eğriliği Düzeltme Sistemi (bir yeni ürün geliştirme başarı hikayesi):

Hexagon Teknolojik Üretim Ltd. Şti. 2004 yılında Ortopedik Travma Ürünleri konusunda özel ürünler ithalatı yaparak ulusal ticaret yapmaya başlamış ve sektörde birçok özel tekniğin kullanılmaya başlamasını da sağlamıştır.

Özellikle kemik eğriliklerinin düzeltilmesi alanında büyük bir ihtiyacı farkederek, iyi eğitimli ve farklı disiplinlerden oluşan bir ürün geliştirme ekibi oluşturulmuştur. Ekibin, uzun ve yoğun çalışmaları sonucunda, “Bilgisayar Destekli Kemik Eğriliği Düzeltme Sistemi” projesinin, öncelikle yazılım aşaması tamamlanarak yine büyük bir hassasiyetle doğrulama çalışmaları yapılmış ve elde edilen veriler ışığında da tedavi için kullanılacak donanım tasasrımları da yapılarak ürün belgelendirmesi gerçekleştirilmiştir.

The Smart Correction® Computer-Assisted Circular External Fixator System
is a copyrighted software based, deformity correction tool.
www.smartcorrection.com/

Gerek ürün geliştirme çalışmalarının uluslararası standartlarda yürütülmesi, gerekse de tasarlanmış olan ürünlerin imalatının kontrollü olarak yapılabilmesi için, 2010 yılında küçük bir atölye kurulmuş ve ISO 13485 standartlarına uygun olarak altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Ürün geliştirme süreci tamamlanmış olan “Bilgisayar Destekli Kemik Eğriliği Düzeltme Sistemi” için gerekli olan bütün parçaların üretimi için hazırlıklar yapılmaya başlanmış ve bu süreçte ürüne ait farklı üç parça çok özel niteliklerle tasarlanarak patent müracaatları da yapılmıştır.


Bilgisayar Destekli Kemik Eğriliği Düzeltme Fiksatörü

Tamamen firma kaynakları ile geliştirilerek üretimi de yine firma bünyesinde yapılmakta olan “Bilgisayar Destekli Kemik Eğriliği Düzeltme Sistemi”, ortopedik deformite alanında birçok yeniliğinde öncüsü olmuştur. Kemik eğriliğinin değerlendirilmesi ve düzeltmenin planlanması için gerekli olan ve röntgen görüntüsü üzerinden gönye-cetvel yardımı ile alınan tüm ölçümlerin web tabanlı özel bir “Radyografik Navigasyon Yazılımı” ile yapılıyor olması ve bu yazılım sayesinde düzeltmenin gerçekleşmesini sağlayan hesaplama yazılımına veri sağlanması, uluslararası anlamda sektöre getirilen yenilik olmuştur. Bu özelliğin dışında, klinik anlamda da birçok avantaj bu proje ile gün yüzüne çıkmıştır.


Eskiden uygulanan elle ölçüm yöntemi

Geliştirilen radyografik navigasyon yöntemi

 


Radyografik Navigasyon Yazılımı


Hexagon Teknolojik Üretim Ltd. Şti. olarak üretim hayatına başlamış olmak ve özgün bir tasarım ile uluslararası bilinirliğe ulaşmak ve yurtdışında yoğun ilgi gören bir Türk firması olmanın gururuna ilaveten 2012 yılı TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD 10. Teknoloji Ödülleri Yarışması Büyük Ödülünü kazanmak, başarımızı taçlandırmış ve firmamıza daha büyük hedefler için çalışma motivasyonu getirmiştir.

Bugün, İTOSB (İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi)‘nde firmanın kendine ait 3.000 metrekare büyüklüğündeki, amaca yönelik inşa edilmiş ve uluslararası standartlara sahip modern üretim tesisinde, Türkiye pazarının dışında hali hazırda 5 ülkeye daha ihracatı yapılan ürünler üretilmekte ve daha fazla ülkeye ihracat yapmak içinde yoğun bir dış ticaret pazarlama faaliyeti profesyonel bir ekip tarafından yürütülmektedir. Ülkenin en yüksek kapasite ve en yeni üretim teknolojisine sahip firmalarından biri haline dönüşmüş olan Hexagon Teknolojik Üretim, yatırımlarına da olanca hızı ile devam etmektedir. 2013 yılı 3. çeyreğinde mevcut kapasitesinin %60 oranında artması planlanmış olup gerekli makine ve cihaz siparişleri verilmiştir. Başta Avrupa pazarı olmak üzere, Ortadoğu ve Amerika pazarlarında da etkinliğini artırmak ve ülkenin dış ticaret kazancına katkıda bulunmak amacıyla yöresel talepler doğrultusunda belgelendirme (FDA v.b.) faaliyetleri hız kesmeden devam ettirmektedir.

Gerek ürün tasarlama süreçlerinde, gerekse de üretim aşamasında kullanılmak ve doğru ürünün üretimini sağlamak üzere yüksek nitelikli Ar-Ge ve Kalite Kontrol ekipmanlarının bulunduğu laboratuvarlar da firma bünyesinde tesis edilmiştir. Tüm Dünya firmaları örneklerinde olduğu gibi, bütün yaptığı tasarım çalışmalarının tamamında 3 boyutlu yazıcı cihazları ile modelleyerek danışman kadrosu ile yorumlayan, metal numunelerin hazırlanması sonrasında gerekli olan bütün mekanik testlerini yapan, tasarım ve üretim sırasında numunelerin yorulma testlerini yapmak üzere ülkemizde ilk kez Dinamik Test Cihazı yatırımı yapan bir firma olma özelliğini taşımaktadır.

Aktif pazarlama çalışmalarında yer alan üst düzey eğitimli satış ekiplerine ilaveten, gelişmekte olan üretim tesisinin de eklenmesi ile yaklaşık 70 kişinin çalıştığı önemli bir işletme olan Hexagon Teknoloji Üretim Ltd. Şti. 2015 yılında 120 kişinin çalışıyor olacağı ve toplam satış hasılatının asgari %45 ‘inin ihracattan gelmesi hedeflenmiştir.

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.