Ana sayfa
         
     

Haberler > 21-10-2005 > Numarine A.Ş., önemli oranda yerli katkı ve kaynakla, Dünya çapında rekabetçi birçok model lüks yat geliştirip üreterek ihraç ediyor. Firma, üretim aşamalarında Avrupa'nın sayılı büyük CNC freze tezgahlarından birini ve gelişmiş kompozit malzeme teknolojilerini kullanıyor:

Üretimde olan modeller:

Şu an üretimde olan 52' Open Modeli, solda "rendering", sağda ise yatın bir fotoğrafı görülmekte.

Numarine tarafından önceki yıllarda başarıyla üretilmiş olan 52' Flybridge modeline ait bazı fotoğraflar.

Tasarım Ofisi:

İlk tasarımlar Can Yalman tarafında Alias kullanılarak yapılıyor ve firmaya gönderiliyor. Alias'dan export edilen modeller firmada AutoCAD, Rhinoceros, VectorWorks ve PowerMILL gibi farklı yazılımlar yardımıyla üretim aşamasına kadar kullanılıyor.

Sağda: CNC işleme simülasyonu. Firmada CAM uygulamaları için CNC tezgah üreticisinin önerdiği Delcam / PowerMILL ve PowerSHAPE yazılımları kullanılıyor.

Firmada Rhino yaygın bir şekilde kullanılıyor

Büyük hacimli CNC freze tezgahı:

CMS tarafından İtalya'da üretilen POSEIDON modeli CNC freze tezgahı, 12,5 metrelik parçaları tek seferde işleyebilmesi itibariyle Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ise sayılı büyük ölçekli tezgahları arasındadır. Numarine, böyle büyük bir tezgaha ihtiyacı olan başka firmalara da hizmet verebiliyor. Tezgahın eksenel hareketi lazer mesafe bulucularla ölçülerek çok hassas bir şekilde kontrol ediliyor. Fakat sonucun başarılı olanbilmesi için işlenen malzemenin ısıl genleşme katsayılarının dikkate alınması büyük önem taşıyor.

CNC freze tezgahı fabrika binasının bir köşesine hazırlanmış özel bölgede işletilmektedir. Bu tezgah, ahşap, köpük, epoksi reçine, gibi sert olmayan malzemelerin işlenmesinde kullanılmaktadır. Tezgah, nadiren alüminyum malzeme işlemekte de kullanılabilmektedir.

Tezgahta metrelerce boyda parçalar işlenebildiği gibi yüksek hassasiyetle küşük parçalar da işlenebilmektedir. Resimde PU veya PS köpük üzerine uygulanmaış sert Termoset plastik tabaka işlenirken görülüyor


Tezgahta 12,5m boya kadar parçalar tek seferde işlenebilir.


Firmanın en uzun yatı 102' RPH modeline ait kalıbın bir bölümü POSEIDON markalı tezgahta işlenirken


102' RPH modeline ait kalıp parçaları birleştirildikten sonraki bir tekne inşa aşaması

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.