Ana sayfa
         
     

Haberler > 18-02-2009 > Türkiye'de üretilen "Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracı" mayın saldırılarına yüksek koruma sağlıyor. 12 kişilik araç, amfibik özelliği sayesinde suda rahat hareket ediyor:

Nurol Makina ve Sanayi A.Ş, tasarımı ve imalatı yüzde yüz yerli olan mayına karşı dayanıklı Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracı görücüye çıkardı.

Nurol Makina ve Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tanju Torun, şirketin Sincan'daki 1. Ankara Organize sanayi Bölgesindeki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Nurol Holding'in 7 farklı sektörde 60'ı aşkın şirketi olduğunu, sadece Dubai'deki inşaat şantiyelerinde 10 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Nurol Holding'in Türkiye'de ilk 6x6 tekerlekli aracı üreten ve ihracatını gerçekleştiren şirket olduğunu ifade eden Torun, yeni tasarladıkları Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracın'' ise mayın patlamalarına karşı kullanıcısına yüksek bir koruma seviyesi sunduğunu belirtti.

Aracın tasarımını yaparken sadece mayının patlama etkisinin araca nüfus etmemesine değil, aynı zamanda içerideki personelin bu tesiri en az hissetmesini de amaçladıklarını anlatan Torun, bu özellikleri gerçek mayınlar ve araç çarpışma mankenleriyle test ederek kanıtladıklarını kaydetti.

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.