Ana sayfa
         
     

Haberler > 16-04-2018 > Prof. Uğur Batı: ”Önemli olan ayakkabı yapacak çırağı yetiştirmek değil, imalatta kullanılacak teknolojiyi ortaya çıkaran beyinleri yetiştirmektir":

İzmir İl Milli Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Mesleki Gelişim Akademisinde Prof. Dr. Uğur Batı (cisco *) eğitimcilerle bir araya geldi. Batı, “Öğrenmenin gerçekleşebilmesi için beynin mutlu ve umutlu olması lazım” dedi. (cisco *)

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Yaklaşık olarak bir yıldır eğitim alanında farklı çalışmalar yapıyoruz. Uzman kişilerle bir araya gelen öğretmenlerimiz öğrendiklerini sınıf ve okul ortamında ve kendi kişisel yaşamlarında kullanıyorlar. Öğrenmek gelişmek için çaba gösteren öğretmenlerimize ve yoğun tempoları arasında İzmir’e gelerek öğretmenlerimizle buluşan değerli misafirlerimize teşekkür ederim dedi. Daha sonra Prof. Dr. Uğur Batı, (cisco *)

“Öğrenmeyi Hatırlamak” konulu seminerde beynin öğrenmeyi nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Batı; “Öğrenmenin gerçekleşebilmesi için beynin mutlu ve umutlu olması lazım” diyerek, umudunda ancak kültürümüze ve değerlerimize derinlikli bir bakış açısıyla yakalanacağının altını çizdi. Öğrencilerin öğrenmesi için ihtiyaç hissetmesi gerektiğini de söyleyen Batı, öğrenci ile duygusal bağ kurulmadan başarı sağlanamayacağını söyledi. ”Önemli olan ayakkabı yapacak çırağı yetiştirmek değil, imalatta kullanılacak teknolojiyi ortaya çıkaran beyinleri yetiştirmektir” diyen Batı, öğrenci yetiştirilmesinde değerlere ve kültürel geçmişe sahip çıkılarak ve öğrenci ile duygu bağı kurularak eğitim verilmesi gerektiğini belirtti. Milyarlarca yıldır var olan dünyada bugüne kadar belirlenmiş 8 milyon türün en üst basamağında ki insanoğlunun oldukça karmaşık bir beyne sahip olmasına beynimizin öğrenmeye programlı olarak yaratılmış olduğunu anlattı. (cisco *)

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/mutsuz-beyin-ogrenemez-izmir-yerelhaber-2733255/

 

----

* Cisco Manufacturing solutions

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2018  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.