Ana sayfa
         
     

Haberler > 13-04-2009 > 12. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF 2009, 31 Mart - 04 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yapıldı:

 

12. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF, TİAD (Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği), KOSGEB ve MİB (Makine İmalatçıları Birliği) yöneticilerinin katıldığı bir törenle 31 Mart günü CNR Expo'da kapılarını açtı.

Stok maliyetini düşüren, imalatı ucuzlatan, kısa zamanda yüksek verim sağlayan son teknoloji ürünü makineler, 100'e yakın yabancı ve 200'den fazla yerli firmanın katılımıyla 5 salonda ve 50.000 m²'lik alanda sergilendi.

TATEF'in bu yıl, krize rağmen, ÖTV oranlarındaki indirimin yansımasıyla hareketlenen imalat sanayi ve özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektöründeki kapasite artırımına bağlı olarak doğan makine talebi nedeniyle hem ziyaretçi, hem de katılımcı bazında yüzde 10 oranında bir büyüme kaydettiği belirtildi.

Organizasyon yetkilileri bu ilgide, yatırımcıların kriz sonrasında hazırlıksız yakalanmama arayışının önemli bir faktör olduğunu vurguladılar. Ayrıca fuarların batıdan doğuya kayışı ile birlikte İstanbul'daki fuarların daha çok önem kazanması ve yabancı alıcı grupların CECIMO ülkeleri arasında en fazla takım tezgahının satışının yapıldığı ülke olması nedeniyle Türkiye'yi seçmesinin de etkili olduğunu belirttiler.

Fuar'a, sektörün öncü ülkelerinden, Almanya, İspanya ve Tayvan geniş bir ürün yelpazesiyle katıldı. Ayrıca Çin, İtalya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Kore, Danimarka, Polonya, Hindistan ve Yunanistan'dan da katılımların olduğu TATEF 2009, aralarında Suriye, İran, Irak, İsrail, BAE ve Dubai'nin de bulunduğu ülkelerden ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Stand fotoğrafları
(CAD/CAM/CAE, CMM, Hızlı Prototip - Yazılım, donanım ve hizmet sağlayıcılar)

4C Mühendislik
AAT Otomasyon Yazılım Geliştirme Eğitim Servis Hizm. Ltd. Şti.
Armada Yazılım Ltd.

Çağ CAD/CAM Bilg. Dest. Ürt.
San. Tic. Ltd. Şti.
Ezcam Bilg. Yazılım Tic. Ltd. Şti.

İnformatik Bilg. Sis. San. Tic. A.Ş.
İnfotron Elek. ve Bilg. Sist. Üretim ve Tic. A.Ş.
Lantek Sheet Metal Solutıons S.L.

Makro Teknik Malz. ve Mak. San.
Dış Tic. Ltd. Şti.
Metalix
Numerik Kontrol Grup Ltd. Şti.

Renishaw plc
Sayısal Grafik San. Tic. Ltd. Şti.
Teknolojik Yazılımlar ve Mak. Tic. A.Ş.

Teskon Teknik Ekip. Dış Tic.
San. Tic. Ltd. Şti.
Heidenhain
SIEMENS

 
         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.