Ana sayfa
         
     

Haberler > 13-04-2009 > 12. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF 2009, 31 Mart - 04 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yapıldı:

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Fuarcılık Genel Müdürü Barış Can Erol, sektördeki en yeni teknolojik ürünlerin sergileneceği fuarda katılımcı ve ziyaretçiler etkin bir ticari platformda, verimli iş ortaklıkları kurma fırsatı bulacakları için sanayi üretiminin gündemde olduğu ve krizin tartışıldığı bu ortamda TATEF'in sektöre önemli ölçüde ivme kazandıracağını belirtti.

Erol; "Otomotiv sanayisi ile birlikte üretim sektörünün temel unsurlarından biri olan makine endüstrisi, Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı'nda üretimin çarkını döndürmeye hazırlanmaktadır. Sektörün Türkiye'deki en büyük buluşma adresi niteliği taşıyan TATEF, % 21.3'lük düşüş görülen sanayi üretimimizin canlılık kazanmasına vesile olacaktır. Krizin etkisiyle yeni pazar arayışları içinde olanlar dünyanın alanında 3. büyük organizasyonu TATEF'e özellikle geliyor. Bu yıl yurtdışından gelecek ziyaretçi sayısında büyük artış var.

Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Rusya'dan alım grupları TATEF'i ziyaret edecek" diyerek, fuarların kriz ortamlarından çıkış reçetesi olduğunun farkında olan firmaların Fuar'a katılmakta geciken diğer firmalara oranla altın avantajlara sahip olacaklarını, organizasyonun katılımcıların yüzünü güldüreceğini ve sektöre moral kaynağı olacağını da vurguladı.

TATEF'i destekleyen kuruluşlar arasında yer alan MİB'in Başkanı Mustafa Dirin açılışta yaptığı konuşmasına, organizasyonun takım tezgahları ve fabrika donanımı konusunda ülkenin en büyük ve tek uluslararası fuarı olduğunu, aynı zamanda CECIMO'nun ülkemizde desteklediği tek fuar olması yönüyle de çok önem taşıdığını vurguladı. Dirin, fuarın katılımcıların yeni siparişler almalarına imkan vermesini ve yaşanan sıkıntılı dönemin en kısa sürede aşılmasını diledi.

Dirin konuşmasında özetle şunları söyledi. "Ülkemizde makine sanayiinin eriştiği düzey kamuoyunda çok iyi bilinmediğinden zaman zaman gerçekçi olmayan yorumlar yapılmaktadır. Bu nedenle sektör hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum; Avrupa Birliği Komisyonu adına 2004 yılında hazırlanan rapora göre Türkiye Avrupa'nın 6. büyük makine imalatçısı konumundadır. 2008 yılındaki 20, 3 milyar dolarlık imalat ile bu konumunu devam ettirdiği görülmektedir. 2007 ve 2008 yıllarında ülkemizde en çok ihracat yapan 4. sektör durumundadır. Takım tezgahı sektörümüz ise, yaşanan krize rağmen 2008 yılında imalat bakımından dünyada 15. ve Avrupa'da ise 9. konumdadır. İhracatta dünya 16.'sı ve Avrupa 11.'sidir.

Makine sektörümüzde ciddi yatırımların 1960'lı yıllarda, ihracata yönelmenin ise 1995 yılında başladığı dikkate alındığında, asırlık firmaların yer aldığı Avrupa ve dünya ülkeleri arasında eriştiği konum gerçek bir başarıya işaret etmektedir."

Stand fotoğrafları
(Eğitim, Ar-Ge Kuruluşları ve Dernekler)

TİAD - Takım Tezgahları Sanayici ve
İş Adamları Derneği
İstanbul Teknik Üniv.
İmalat Mühendisliği Böl.
Maksima Ar-Ge Danışmanlık Ltd. Şti.
(Sabancı Üniversitesi)



Stand fotoğrafları
(Kesici takım tedarikçileri)

Aktoprak Karbür Sert Metal San.
Tic. Ltd. Şti.
Artı Kesici Takım ve Mak. San. Tic. A.Ş.
Bor Kesici Takım ve Mak. San. ve
Tic. Ltdi Şti.

Eroğlu Mak. San. Tic. A.Ş.
Form Teknik Hırdavat San. ve Tic. Ltd. Şti.
Gültaş Kesici T. Mak. Yed. Parc. Elek.
İlet. Ltd. Şti.

Ionbond Tinkap Yuzey Tek. San. Tic. A.S.
İstanbul Kesici Takım Mak. San. Tic. Ltd. Şti.
Karcan Kesici Takım San. Tic. Ltd. Şti.

Kestaş Broş Tığları İml. San. Tic. A.Ş.
Kortek End. Ürün. Dış Tic. Ltd. Şti.
MBC Baydarlar Teks. Mak. Otom. San.
Dış Tic. Ltd. Şti.

Oerlikon Bulzers, Turkey
OPAŞ Otomotiv Platinleri San.ve Tic. A.Ş.
Oralsan Makina Tak. San. Tic. A.Ş.

Teknika Hırdavat San. Tic. Ltd. Şti.
Titanit Ultra Sert Kaplamalar
San. Tic. Ltd. Şti.
WNT Önasya Kesici Takımlar
San. ve Tic. Ltd. Şti.

 

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.