Ana sayfa
         
     
Rapor - Makale > CAD/CAM/CAE > Karışık akışlı pompa analiz ve optimizasyonu:

Son adım olarak da stator kanatları değiştirilmiş ve nihai geometri elde edilmiştir. Yukarıdakine benzer incelemeler son geometri için de yapılmış ve ciddi kopmaların ortadan kalktığı gözlenmiştir. Bu incelemerin sonuçları Şekil 10 ve Şekil 12'de görülebilir.

Şekil 10. Son modelin stator hub geometrisinin 3 mm üstünde bulunan bir yüzey üzerindeki hız vektörleri. Renklendirme hız büyüklüğüne göre (m/s) yapılmıştır.
Şekil 11. Son modelin stator hub geometrisinin 6 mm üstünde bulunan bir yüzey üzerindeki hız vektörleri. Renklendirme hız büyüklüğüne göre (m/s) yapılmıştır.



Şekil 12. Son modelin stator hub geometrisinin 10 mm üstünde bulunan bir yüzey üzerindeki hız vektörleri. Renklendirme hız büyüklüğüne göre (m/s) yapılmıştır.


Son olarak optimize edilmiş pompa bütün boyutları 0,9625 katsayısı ile çarpılarak yeniden boyutlandırılmıştır. Optimize edilmiş pompa, orijinal pompa ve yeniden boyutlandırılmış pompanın Basma Yüksekliği-Debi Eğrisi ile Hidrolik Verim- Debi Eğrisi Şekil 13 ve 14' te görülebilir.Bu eğrilerden de anlaşılacağı gibi ilk durum ile son durum arasında yaklaşık olarak 10 puanlık bir artış söz konusudur. Değişik basma yüksekliklerindeki debi ve verim değerleri de Tablo 1, Talo 2 ve Tablo 3 te görülebilir.


Şekil 13.
Üç pompanın Basma Yüksekliği-Debi eğrisi.



Şekil 14.
Üç pompanın Basma Yüksekliği-Debi eğrisi.



Tablo 1
. Orijinal pompa analiz sonuçları.


Tablo 2.
Optimize edilmiş pompa analiz sonuçları.


Tablo 3.
Optimize edilmiş- Küçük Boyutlu Pompa analiz sonuçları

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.