Ana sayfa
         
     

Haberler > 16-09-2005 > ADesign 2005 Fuarı'nda firmalar, serbest tasarımcılar ve endüstriyel tasarım bölümü son sınıf öğrencilerinin tasarlamış ve üretmiş olduğu birçok yeni ve orijinal ürün sergileniyor:

T-Design'a ait standda yeni geliştirilen Deniz Taksi sergileniyordu. (Bu konu da daha önce portalımızda bir haber yapılmıştı). T-Design tasarım ekibinden Murat Armağan Deniz Taksi'nin ürün geliştirme prosesine ait detaylı bilgiler verdi. Tasarımda Pro/ENGINEER kullanılan bu araç son haline gelinceye kadar birçok küçük ölçekli maket ve hidrodinamik testler yapılmış. Denemeler sırasında revize edilen tekne geometrisi tersine mühendislik prosesiyle yeniden 3D CAD modeline aktarılmış..

Murat Armağan ile yapılan bir röportaj ve bu prosese ait daha fazla bilgi, resim ve video görüntüleri TurkCADCAM.net Dergisi ilk sayısında ve ekinde verilecek Demo CD'de yayınlanacaktır.


Deniz Taksi'nin CAD modelleri T-Design genelindeki tüm projelerde kullanılan Pro/ENGINEER ile yapıldı.

Kilit Taşı, Kunter Şekercioğlu www.kilittasi.com

Aşağıdaki 3 resimde ARZUM için tasarlanan "CEZVE TÜRK KAHVESİ ROBOTU" görülmektedir.

İlk kez Şubat 2005 Frankfurt Ambiente Fuarı'nda sergilenen bu Cezve Türk kahvesi cezvesinin yüzlerce yıla yayılan tarihsel kimliği ve Türkiye'deki gündelik yaşamdaki payı gözardı edilmeden tasarlanmış. Paslanmaz çelikten imal edilmiş Cezve elektrikli ve kablosuz olarak, aynı kimlikte kurgulanmış kahve kaşığı ile beraber kullanılabiliyor.

Ayrıca daha alttaki iki resimde görülen BANAT, "TRI-ACTION" diş fırçası ise Türkiye'de tasarlanmış ve üretilmiş ilk üç komponentli diş fırçası olmasıyla dikkat çekiyordu.

Konuyla ilgili Kunter Şekercioğlu ile yapılan bir röportaj detaylı resimlerle birlikte TurkCADCAM.net Dergisi ilk sayısında sayısında bulunabilir.


BANAT, "EXCLUSIVE" diş fırçası. Malzeme: PP, TPRs - üretim yöntemi: plastik enjeksiyon. Doğru ergonomik datalar gözönünde bulundurularak tasarlanmış çift komponentli diş fırçası tasarımı
BANAT, "TRI-ACTION" diş fırçası, malzeme: PP, TPRs - üretim yöntemi: plastik enjeksiyon. Doğru ergonomik datalar gözönünde bulundurularak tasarlanmış üç komponentli diş fırçası tasarımı. Türkiye'de tasarlanmış ve üretilmiş ilk üç komponentli diş fırçası.


Yabancı bir tasarımcı seminer verirken
80m megayatch: Design Temple tasarım firmasından Kemal Aydabol'un 1997-2005 yılları arasında yaptığı yat tasarımlarından birine ait maket.

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.